Wat is ademcoaching?

 

Je hebt vast weleens in je leven gemerkt dat wanneer je geschrokken bent, je je adem inhoud of wanneer je zo hard lacht dat je even naar adem snakt.

Als ademcoach werk je altijd aan de verbinding tussen het fysieke lichaam en de verstopte emoties. Ging je als kind nog gewoon huilen als je verdrietig was, schreeuwen en stampen als je boos was, op een gegeven moment leer je dat dat ‘niet zo netjes is’ en moet je je inhouden. Wat er dan gebeurt, is dat je je emoties en behoeftes minder goed kan uiten en ze als het ware ‘opkropt’.

Onbewust controleren en onderdrukken we met onze ademhaling emoties en gevoelens. Deze emoties gaan zich vastzetten in ons lichaam en blokkeren de energiestroom waardoor er uiteindelijk fysieke en emotionele klachten kunnen ontstaan. Denk aan stress, hyperventilatie, astma, angst, verdriet, boosheid, somberheid of rug-, buik-, pijnklachten, fibromyalgie.

Het kan je ook beperken in het realiseren van je doelen. Een ademcoach helpt je om door bewuste of onbewuste emoties en herinneringen van vroeger ‘heen te ademen’ Hierdoor ontstaat er meer ruimte voor het ‘goede en lichtere gevoel’ en kan je je doelen makkelijker kan realiseren.

Diepere ademhaling

Rustiger & dieper slapen

Mentale helderheid en emotionele rust

Hoger bewustzijnsniveau: inzicht in jezelf

Beter bij je gevoel kunnen en blijven

Meer energie

Omgaan met stress op het werk

Betere verwerking bij hoog gevoeligheid

Verlichting van lichamelijke pijnklachten bij reuma en fibromyalgie